Ykkösten hyvinvointiaamupäivä

Ykkösten hyvinvointiteemapäivä

 

Ensimmäisenä hyvinvointiaamupäivästä menin katsomaan, mitä juhlasalissa tapahtuu. Siellä oli menossa Maija Aallon osuus, joten haastattelin toista vetäjää Patricia Furreria. Pisteen aiheena oli rentoutuminen, stressi ja mindfulness. Patricia kertoi lukion olevan peruskoulua raskaampaa; kaiken stressin keskellä rentoutuminen ja muut kuin opiskeluasiat ovat tärkeitä. Jos stressiä on liikaa apua saa opiskelijahuollosta, tai voi puhua ryhmänohjaajalle.

Kuva: Titta Välimaa

 

Liikunta salissa olivat liikuntatutorit ja Etelä Savon liikunnan edustajat. Haastattelin Anna Partaa.  Savonlinnan lyseo on ollut useita vuosia yhteistyössä Etelä savon liikunnan kanssa.  He kouluttavat liikuntatutoreita tavoitteeta lisätä liikuntaa kouluun, ja sitä kautta hyvinvointia.

Äikän käytävällä oli Taitava me ja ohjaamo pitämässä omaa pistettään. Siellä oli mm. tietovisa ja kirppupeli.

Yhessä eteenpäin piti pistettään koulun sisäpihalla. Haastattelin  Antti Väisästä. Hän kertoi, että heidän pisteellään tehtiin mielikuvitusmatka autiolle saarelle. Pisteellä pohdittiin ja valittiin ominaisuuksia, joilla pärjäisi autiolla saarella yhdessä. Ajatuksena oli, että lukion aloitus olisi kuin autiolle saarelle joutuminen.

Jaa tämä artikkeli