Tuoreet ylioppilaat keväältä 2020

Savonlinnan lyseon lukion kevään uusia ylioppilaita juhlistettiin tänä vuonna hieman myöhässä koronavirustilanteen vuoksi. Keväällä voimassa olleet kokoontumisrajoitukset pakottivat normaalisti kevätlukukauden viimeisenä lauantaina pidettävän ylioppilasjuhlan siirrettävän elokuun loppuun 29. päivään. Tämä ei kuitenkaan tuntunut kovinkaan montaa uutta ylioppilasta häiritsevän: asut sekä mekot olivat silti upeita ja valkolakit (sekä hymyt) kirkkaan valkoisia niin kuin aina ennenkin.

Rehtori Ismo Falckin puhe ylioppilaille.

   

Jatko-opintopaikkojen tulokset ovat tulleet jo, joten varmasti monella tuoreella ylioppilaalla on tällä hetkellä uudet tuulet elämässään opintojen jatkuessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Siinä sivussa saakin sitten opetella sitä yksinasumista ja vastuuta; laskujen maksaminen tai vakuutuksien hankkiminen ei välttämättä olekaan ihan niin helppoa kuin miltä omat vanhemmat saavat sen kuulostamaan.

Jos unelmiesi koulu ei kuitenkaan tänä vuonna sinulle oviaan avannut, muista, että jokaisen aika tulee, ja se, että jäät esimerkiksi Savonlinnaan vielä yhdeksi vuodeksi, voi olla elämäsi kannalta yksi parhaista päätöksistä minkä olet tehnyt.

Tuoreen ylioppilaan Atso Härkösen puhe.

Onnittelut vielä kertaalleen kaikille uusille ylioppilaille!

 

Kuvat: Titta Välimaa

Jaa tämä artikkeli